Fehérborok
A fehér borok fogyasztását fajtától és típustól függően általában 8-12 C° között ajánljuk.
A fehérbort Magyarországon fehér szőlőből készítünk, bár itt érdekességképpen érdemes megemlíteni, hogy például Franciaország bizonyos területein kék szőlőből is készítenek fehérbort.
Árnyalata a zöldes fehértől egészen a szalmasárgáig terjedhet.
Kóstolásnál szűkebb szájú poharakba töltjük.
Érdekesség:
Kóstolásnál a boros poharat mindig száránál kell megfogni, hogy a testhőmérséklet ne melegítse fel a kehelyben lévő bor hőmérsékletét, valamint a kézen lévő illatanyagok ne befolyásolják szaglásunkat, amikor a bor illataromájára koncentrálunk.
Többnyire a következő ételek fogyasztása mellé ajánljuk:
Könnyű, fiatal száraz fehérborok:
|
![]() |
Testes fehérborok:
Nyáron szódavízzel felöntve kellemes üdítőital készülhet belőle. Vigyázat! Az alkoholtartalom megmarad! |
![]() |