Home » Fehérborok

Fehérborok

Bella Szőlészet Borászat Felsőnyék

Tovább fehérbor kínálatunkhoz

A fehér borok fogyasztását fajtától és típustól függően általában 8-12 C° között ajánljuk.
A fehérbort Magyarországon fehér szőlőből készítünk, bár itt érdekességképpen érdemes megemlíteni, hogy például Franciaország bizonyos területein kék szőlőből is készítenek fehérbort.
Árnyalata a zöldes fehértől egészen a szalmasárgáig terjedhet.

fehér bor

 

Kóstolásnál szűkebb szájú poharakba töltjük.

Érdekesség:
Kóstolásnál a boros poharat mindig száránál kell megfogni, hogy a testhőmérséklet ne melegítse fel a kehelyben lévő bor hőmérsékletét, valamint a kézen lévő illatanyagok ne befolyásolják szaglásunkat, amikor a bor illataromájára koncentrálunk.

 

Többnyire a következő ételek fogyasztása mellé ajánljuk:

Könnyű, fiatal száraz fehérborok:

 

  • Tésztafélék
  • Fehér húsú szárnyasok
  • Fehér húsú halak
  • Könnyű levesek
  • Zöldségételek
  • Kevésbé karakteres ízű sajtok
Testes fehérborok:

 

  • Tejszínes alapú levesek
  • Mártással tálalt fehér húsú szárnyasok
  • Füstölt halakhoz
  • Füstölt sajtokhoz

Nyáron szódavízzel felöntve kellemes üdítőital készülhet belőle. Vigyázat! Az alkoholtartalom megmarad!

Tovább fehérbor kínálatunkhoz

.